28 Ekim 2010 Perşembe

Killian Parfüm


Gelmiş geçmiş en iyi ve en eski (tam 250 yıllık) konyak markalarından Hennessy’e adını veren aileden geliyor. Hani şu 1987’de Louis Vouitton ve Moet Chandon ile birleşerek dünyanın bir numaralı lüks devi LVMH’yi (Louis Vuitton Moet Hennessy) oluşturan marka.
Killian Hennessy, markanın kurucusu Richard Hennesy’nin altıncı kuşak torunu. Ama o ne konyak üretiyor ne de babası gibi LVMH’de yöneticilik yapıyor.
15 yıldır parfüm sektörü için çalışıyor.
Uzun yıllar Christian Dior, Paco Rabanne, Alexander McQueen ve Giorgio Armani gibi ünlü parfüm markaları için yeni kokular yarattıktan sonra, 2006’de sektöre inancını yitirdi ve ayrıldı. 2007’de kendi markası Killian’ı çıkardı.
Çok lüks ve butik bir marka olan Killian’ın bir şişe parfümü 1000 lira civarında.Türkiye’de sadece Nişantaşı BRANDROOM ve Harvey NİCHOLAS’da satılıyor. Fiyatına itiraz etmeden önce bu röportajı bir okuyun.
HİÇ FERRARİM OLMADI OKULA UNO’YLA GİTTİM
Ben alkollü içecek üreten bir ailede büyüdüm. Önemli ve dünyadaki birçok insanın bildiği bir iş yaptığımızı okula başladığımda anladım. Dedelerimizin ailemize bıraktığı en önemli miras, alçakgönüllü olmak. Biz düşük profil çizmeyi marifet sayarız. Paramız var ama benim hiç Ferrari’m olmadı mesela. İkince el bir Fiat Uno ile üniversiteye gidip geldim. Marka Louis Vouitton ile birleştiğinde, ben 15 yaşındaydım. Ne konyak üretmeye ne de LVMH’da yöneticilik yapmaya heves ettim. Sorbonne İstihbarat ve İletişim Bilimleri Yüksek Çalışmalar Enstitüsü’den (CELSA) mezun oldum.
Kokular ile üniversitede bir tez hazırlayarak yakınlaştım. Tez konusu olarak kokuyu neden seçtiğimi hala bilmiyorum. Önce lüks hakkında bir tez yazayım dedim sonra lüks çok geniş ve genel bir konu, biraz daraltayım dedim.
Bir gün koku deneyi yaparken beynimde bir şey çaktı. Ben bu işi yapabilirim dedim. Aile işine yakın bir konu neticede. Hem de iddialı. İddia ediyorum, ben şu an yeni bir aile işi başlatıyorum.
HENNESSY’Yİ KULLANMAM YASAK
Üniversite bittikten altı ay sonra, dünyanın ikinci parfüm üreticisi Firmenich’de staj yaptım. Sonra çok ünlü bir parfüm ustası olan Maurice Roger ustam oldu. İki yıl bana işin tüm inceliklerini öğretti. Ardından Gucci parfümleri için çalışmaya başladım. Sonra Loreal’e geçtim, Armani için parfüm yarattım.
2006’da sektöre inancımı kaybettim ve ayrıldım. Bir yıl boyunca kendi kokumu yaratmak için uğraştım. 2007’de Killian markasının ilk kokusu hazırdı. Killian butik bir parfüm markası.Her şeyden önce benzer kokuları başka bir yerde bulmanız imkansız. (İçinde satıldığı ahşap kutu üç ayda yapılıyor.) Üzerlerinde 13 kat siyah lake cila var. İçleri siyah saten kaplı. Mücevher kutusu olarak kullanılabiliyor. Özel bir kilidi var. Hepsinin anahtarı ve siyah püskülü var. Şişe yapımı bir ay sürüyor. Tekrar doldurulabiliyor. Bu sebeple ürün ekolojik lüks sınıfına giriyor. ****l plakanın üzerindeki yazı elde yazılıyor. Seyahat için mıknatıslı kapaklıları üretiliyor. Kapağı ters bile koysanız kendini çevirip kapanıyor. Markanın adı sadece Killian. Çünkü Hennessy’yi kullanmam yasak. Kullanırsam LVMH bana dava açar ve kazanır.
PİYASADAKİ 3 BİN PARFÜMÜN FORMÜLÜNÜ BİLİYORUM
Benim için Fransa’nın en ünlü parfümcüsü diyorlar. Çünkü aynı zamanda markamın yüzüyüm. Bir gecede parfümcü olmadım. Bu sektörde 15 senem geçti. Piyasadaki 3 bin parfümün formülünü biliyorum. Bana birisi bir parfüm koklattığı zaman tanıdığım bir şeyi çağrıştırırsa, içindeki maddelerden birini çıkarıp onu o benzerlikten uzaklaştırmayı biliyorum. 10 sene çok önemli burunların yanında çalıştım. Ama ben burun değilim. Burun olmaya yakınım ama değilim. 2007’den beri 10 parfüm çıkardım piyasaya. Her birinin üzerinde aşağı yukarı bir yıl çalışıyorum.
CİNSİYET DEMODE BİR KAVRAM BENİM PARFÜMLERİN UNİSEKS
Bütün parfümlerim uniseks. Parfümün cinsiyeti olduğuna inanmıyorum. Neden odunsu kokular maskülen, şeftali ve kayısı kokuları feminen olsun ki?. Kime göre, neye göre? Neden bunların böyle sınıflandırıldığını anlamıyorum. Benim için cinsiyet çok demode bir kavram. Bugün kadınlar kadınlarla, erkekler erkeklerle sevişebiliyorsa, parfümün de cinsiyeti olmaz. İki ayrı parfüm koleksiyonum var. Biri Kara Eser, diğeri Arap Geceleri. Arap Geceleri, Ortadoğu’ya özel yaratıldı. Çünkü oradaki insanlar daha net kokular istiyor. Kokunun isminde gül geçiyorsa gülü koklamak istiyor. Avrupa’dakiler ise özel karışımların peşinde. Onlara Kara Eser grubu hitap ediyor. Türkiye’de hangi grubun çok satacağını zaman gösterecek. Ben Harvey Nichols müşterilerinin her iki grubu da sahipleneceğini tahmin ediyorum.
PARFÜM SIKARKEN KURAL SEVMİYORUM
Sürekli kullandığım beş parfümüm var. Kıyafetime göre, ruh halime göre değiştirerek sıkıyorum. Benim için parfüm giyime son dokunuş, kuralları sevmiyorum. Bir insanın bir kokusu olmalı, her zaman aynı kokmalı fikrine katılmıyorum. İsteyen sabah başka akşam başka parfüm kullanabilir. İsteyen iki fısla yetinir isteyen bir kere de şişenin dörtte birini bitirir. Dubai’de bir dakika boyunca hiç durmadan parfüm sıkan kadınlar gördüm. Bu kültürel bir özellik. Nasıl mutlu oluyorsanız öyle...Demode olur diye marka yüzü kullanmıyorum
Reklam kampanyalarımda yalnızca ürünü görebilirsiniz. Herhangi bir kadın ya da herhangi bir erkek yok. Zamansız parfümler yaratıyorum, çabuk tükenmesini istemiyorum. Bir yüz koyduğunuz zaman, o yüz on yıl sonra demode olabilir. O olmazsa saç, makyaj, fotoğrafçının tarzı demode olabilir.
Kişiye özel parfümün maliyeti 10 bin Euro
Şimdiye kadar üç kişi için özel parfüm ürettim. Eşi benzeri olmayan, yalnızca o kişinin tenine ve ruhuna özel parfümler. Üretim maliyeti 10 bin Euro. Buna ilk şişe dahil. Sonraki şişelerin fiyatı değişiyor.

Ayakkabılarınızı Renklendirin !

Renklendir hayatı...

Sürekli aynı kıyafetleri, ayakkabıları etrafınızda görmekden sıkıldınız mı?
Yada aldığınız bir ayakkabıyı bir başkasında görmekden ''pişti'' olmakdan nefret ettiğinize eminim.Sırf bu yüzden dolabınızda giymediğiniz kıyafet yada ayakkabı vardır.

Benimde yakın arkadaşım olan PainterZ sizin için bu duruma renkli ve eğlenceli bir çözüm buluyor.Ve hayal ettiğinizi tsörtlere, ayakkabılara veya elbisenize çiziyor boyuyor...üstelik çok da makul bir fiyata yapıyor.

Sizde artık ''pişti'' olmak istemiyorum, bu giydiklerimden sıkıldım veya atmaya kıyamıyorum dediğiniz elbiseler için bakın PainterZ ne diyor;
''Hiç bir renk tek başına mutlu değildir.'' ve ''Gelin hayalinizi ve ordaki renkleri beraber çizelim''

Yaptığı işlerden sadece üç tanesinin resmi elimde olduğu için şimdilik bunları paylaşıyorum.Yaptırmak isteyenler benimle iletişime geçebilir.Veya kendisini friendfeed , twitter veya tumblr hesaplarından takip edebilirsiniz.











25 Ekim 2010 Pazartesi

Nike Air Force One Sergisi&Happy Hour@Blender Nişantaşı

Beymen Blender, Nike’ın Air Force One sergisine ev sahipliği yapıyor!..

Nişantaşı Beymen Blender mağazası, Nike’ın geçtiğimiz ay Platform projesi kapsamında gerçekleştirdiği 9 tasarımcının izlerini taşıyan Air Force One sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Her biri kendi alanında adından söz ettiren ve başarılı projelere imza atan 9 ismin yeniden tasarladığı ayakkabılardan oluşan sergiyi “Platform”da görme şansını kaçıranlar, 27 Ekim'de Beymen Blender’da gezebilecek.

Baran Baran, Bora Aksu, Derin Sarıyer, Eray Makal, Erdem Akan, Emel Kurhan, Koray Birand, Lastik Pabuç mağazası ve Murat Türkili’nin tasarımlarıyla yeniden hayat bulan modeller, özel tasarlanan bir vitrinle meraklılarını karşılayacak.


Blender'ın notu:
Sizi 27 Ekim Çarşamba saat 18:00-20:00 arası Blender Nişantaşı mağazamıza bekliyoruz.Bu güzel işbirliğini kutlamak üzere iyi müzik ve Miller ‘ın ikramları eşliğinde biraraya gelelim.


Kağıt Saat ! PATCH

Düntanın İlk Kağıttan Saati PATCH

Ceevre merkezli asırlık saat markası Altanus dünyanın ilk kağıt saatini üretti.''Patch'' adı verilen serinin, doğa dostu olmasının yanında fiyatlarıda oldukça uygun.
10 farklı neon rengi, desenli ve ülkeler için flag olarakda çeşitlendirilen saatlerin fiyatı 24 euro'dan satılıyor.

Ürünlere daha detaylı bakmak ve incelemek için Tıklayın.




Bilun Şen Design

Cumartesi günü dünya tatlısı Bilun'un küçük, samimi, sıcak şekermi şeker ürünlerinin yapıldığı atölyesinin açılışdaydım.

Bu kızı sevmeyen yok diyebilirm.Eee sevilmeyecek gibide değil.
Gerçekten muhteşem tasarımlar yapan bu kızın yaptıklarını görüpde almadan durmak gercekden zor.
Bir erkek olarak o bu güzel tasarımlara sadece bakmakla yetindim.
Ama kendisinden en kısa zamanda papyon içinde söz aldım.
İşte o tatlı ve dünya iyisi Bilun :) ve onun güzel tasarımlarından bir kaç görsel daha fazlası için atölyesini mutlaka ziyaret edin.
Gitmeden öncede sitesini ziyaret edin.http://bilundesign.blogspot.com/







21 Ekim 2010 Perşembe

Fendi Retro Gözlükler

Fendi Yaza Hazır.

Fendi, 2011 İlkbahar/Yaz defilesinde birbirinden şık, renkli ve eğlenceli gözlük tasarımlarıyla dikkatleri üzerine topladı.
Bu yaz göz kamaştıracağı kesin

Fendi'nin retro ve modern çizgileri bir arada yorumlayan kalın çerceveli tasarımlarının 2011'in en dikkat çeken gözlük koleksiyonu olacağına hiç şüphe yok.







20 Ekim 2010 Çarşamba

Moda Sohbeti City's Nişantaşı

City’s Nişantaşı ,moda sohbetlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

23 Ekim Cumartesi günü 11.00-12.30 da City’s Nişantaşı Forever New Mağazası’nın katkılarıyla Akkavak Etkinlik Alanında moda sohbetinde ziyaretçiler sezon modasının incelikleri ve moda stil önerileri hakkında bilgi sahibi edinme fırsatı bulacak.

Zehra Elif Taş'ın sunumuile sezon trendlerininanlatılacağı, stil önerilerinin yapılacağı bu özel sohbete DAVETLİSİNİZ !
Yerinizi ayırmak için elif@zelfist.com adresine Forever New başlıklı mail göndermeniz yeterli.


15 Ekim 2010 Cuma

Polyvore Yarışı Pelerin


Son iki haftadır havalar iyice soğumaya başladı. Yazlıklar kaldırıldı, kışlıklar yerleştirildi, eksiklerin envanteri yapıldı. Peki, hanginiz bu listeye PELERİN ekledi? Dikkat ettiniz mi bilmem, 2010-2011 Sonbahar-Kış defilelerinde hemen hemen her tasarımcı en az bir model tasarladı. Zaten bu trendin etki izlerini de Zara, Mango, ve Koton gibi markaların vitrinlerinde görebiliyoruz.

Bu sene pelerin modelleri o kadar farklı formatlarda geliyor ki, herkese uygun bir model bulmak çok kolay. Mesela kumaşlar yünlü, kürklü, deri, ipekten. Ayrıca kesimlerde de çok fazla seçeneğimiz var. Kollarımızı gizleyen, kollarımızı aradan çıkartabileceğimiz, trençkot kesimli, boğazlı, kısa, upuzun, vs. Renk seçimi de tabii ki bu sezonun hit rengi deve tüyü, siyah, ve griye ağırlık verilmiş.

Bu Trendi Nasil Uygulayabilirim?

Bence bu trend için kural yok.Nötr renkler ve kesimler seçtiğiniz sürece, her şekilde giyilebilir.Ama biz 3 karakterimizi pelerinle giydirip, tarzlarını anlatalım...


  • İstanbul topuklarımın altında kombini - trendlerin kadını, pelerinini sırtına geçirince kendini adeta bir moda kahramanı gibi hisseder. Pelerin, onun için ön planda olmalıdır. Sadeliği..
...kombiniyle onu günü kurtarmaya hazır kılar....
  • Dünya benim podyumum kombini -renkleri ve desenleri ihmal etmeyen kahramınımız, pelerinini sırtına taktığında, daha da bir salınarak yürür. Ama pelerinin ve kışın düz renkleri canını sıkmasın diye...
    • fuşya rengi elbisesi
    • zebra desenli kemeri ve ayakkabılarıyla
...kullanarak kişiliğinin canlılığını tekrardan bize ispatlar...
  • Hem çocuk yaparım, her kariyer kombini- bu kahramanımız aynı gün içinde toplantıdan toplantıya koşuşturması gerektiği için ve aynı zamanda çocukları arkadaşlarının doğum gününe yetiştirmesi gerektiği için pratik olmak onun için çok önemlidir. Bu yüzden pelerinin altına...
    • ipek bluzu
    • bol paça kaşmir pantalonu
    • burnu açık bootieleri (güne birazcık heyecan katmak için)

    ...kombinleyerek gün içinde kıyafetini bir daha düşünmek zorunda kalmaz...

    Pelerini nerden alabilirim?

    Tabiki ilk akla gelen yer Zara'dan. Mutlaka göz atın. Online alışveriş yapmayı tercih edenleriniz için aşağıdaki pelerin modellerini tavsiye ediyorum. Topshop, Asos, Mango ve Oxxo. Tabii Asos dışındakileri mağazalarda da bulabilirsiniz.

    NOT:Veeee bu trendi beğendiyseniz yarışmaya katılarak sizin için dikilecek PELERİNi kazanabilirsiniz. Yarışma detayları için TIKLAYIN!!!

    BunumuGiysem.com

    BunumuGiysem.com

    Evet bu siteyi artık telefonuza ve laptopunuza kesinlikle ekleyin çünkü alış veriş konusunda kararsız kalıdığınız anlardaki yeni kurtarıcınız.Bunumugiysem.com

    Hepimiz alışveriş yaparken yada gardrobumuzdan seçim yaparken bu mu daha iyi, onun rengi daha mı güzel, bu akşamki davete hangisi daha uygun... gibi cevaplamakta zorlandığımız bir sürü soru sorarız.
    Artık bu soruların cevabı çok kolay !

    Kabinde denediğin kıyafetin fotoğrafını çekip ister telefondan, ister laptopdan BunuMuGiysem’e gönder,nerede nasıl giyeceğini yaz ve kahve içmeye geç.Sen kahveni yudumlarken ister arkadaşların, ister BunuMuGiysem’deki Fashionista’lar yorumlasın. Sen de yorumlara bakarak sana yakışan kıyafetleri al.
    Hemen foto yüklemek ve üye olmak için tıklayın

    Manken Olmaya Hazırmısınız ?






    Moda tasarımcısı Özlem Süer 13 Ekim gecesi Akmerkez’de ''AKMERKEZ BLACKBOX by Özlem Süer-a Ship Shak Project’i'' şık bir davetle kutladı.Ve bu şahane geceyi çektiği fotograflar ile ölümsüzleştiren Tolga Günay'a de teşekkürler.
    Davete katılarak bu özel projenin ayrıntılarını öğrendim.

    12 Kasım’a kadar devam edecek bu proje süresince, Akmerkez’in giriş katında bulunan mağazada çok keyifli etkinlikler düzenlenecek: Sınırlı sayıda üretilen tasarımlar çok özel fiyatlarla satışta olacak.

    Peki BLACKBOX by Özlem Süerde neler olacak?
    Haftanın bir günü moda dünyasında tanınmış stilist ve fotoğrafçılar, mağazayı ziyaret edip tasarımları deneyenlere modellik deneyimi yaşatacaklar.

    Model olmaya hazır mısınız?
    Etkinlik Takvimi:
    • 15 Ekim Cuma 19:00
    Shoppers'n Shooters-Emir Sarısaç Foto/Merve Kırşan Styling/Vinkara Şarapları
    • 22 Ekim Cuma 19:00
    Shopper'n Shooters-Semih Kanmaz&Boğaç Dalkıran Foto/Timuçin Coşkun Styling/ Lokal
    • 27 Ekim çarşamba 19:00
    Our Friday is Wednesday-Selda Başkaya Foto/Hakan Urfalıoğlu Styling/DJ Fattish
    • 02 Kasım Salı 19:00
    Rock The Tuesday-Onur Alakay Foto/Merve Polat Styling/DJ Şafak Ongan
    • 05 Kasım Cuma 19:00
    Shoppers'n Shooters-Levent Özçelik Foto/Alexander Kokoskeriya Styling/DJ Aytek Dörken
    • 12 Kasım Cuma 19:00
    See You Soon- Deniz Özgün&Begüm Yetiş Foto/Bige Önal Styling/DJ Kid-E

    14 Ekim 2010 Perşembe

    Yaratıcı Vitrin

    Selfridge'den yeni ayakkabi galerilerini tanitmak amaciyla tasarlanmis yaratici vitrin.


    11 Ekim 2010 Pazartesi

    H&M Erkeklere Özel

    H&M 6 Kasım'da Forum İstanbul'da Açılıyor !

    Erkekler için özel post...
    H&M'in bu kış sezonunda erkekler için hazırladığı koleksiyondan işde bir kaç parça...
    H&M erkekleri spor ve rahat kıyafetler içinde gene çok seksi, çekici ve modern olunabileceğini gösteriyor.
    Gri, bordo, lacivert ve siyahın tonlarının kullanıldığı koleksiyonla bu kış Zara'ya da güçlü bir rakip olacağıda ortada.İlk mağazasının Forum İstanbul'da açılıyor olması tabiki bi dezavantaj olarakda gözüküyor.
    Ama yinede büyük bir atılım başlattığıda kesin.