28 Temmuz 2010 Çarşamba

International Teen Short Film Festival

International Teen Short Film Festival'e Son Katılım 4 Agustos'dur.
ITS’FF (International Teen Short Film Festival) sinema ile ilgilenen gençlere, kendilerini geliştirmeleri için imkan sunmak amacıyla hazırlanmış bir kısa film festivali. Uluslararası ölçekte düzenlenen festival, sanatın bu en esnek dalıyla ilgilenen gençlerin vizyonlarının daha da genişlemesine olanak vermeyi ve sinemayı tüm sınırları kaldırarak deneyimlemeyi amaçlıyor. Dolayısıyla hiç bir kural yok! Space teması, bir eleme unsuru olmaktan ziyade, esnek tanımıyla tüm filmleri kapsayan bir çatı olma rolünü üstleniyor.
Bu festival kurgusu olan her videoyu film kabul ediyor ve herkesin bir çok sayıda filmle katılmasını da destekliyor.Üstelik yarışmaya hak kazanan filmlerin yönetmenleri festival süresince İstanbul’da ağırlanıyor. Böylece İstanbul, 1 hafta boyunca sinema alanında kültürler arası bir odak noktası haline geliyor.24 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festival, film gösterimleri ve yan etkinlikler olmak üzere 2 kısımdan oluşuyor. Gösterimler 3 başlık altında Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecek. Yarışma bölümü , tüm dünyadan 13-19 yaş arası gençlerin gönderdiği filmler arasından seçilen 60 filme ev sahipliği yapacak. Çeşitli sebeplerden yarışmaya alınamayan filmler ise yarışma dışı bölümde gösterilecek. Genç yönetmenlere ilham vermesi amacıyla hazırlanan 3. bölümde günümüzün ünlü yönetmenlerinin gençliklerinde çektikleri kısa filmlere yer verilcek.
Filmler Go Slow (Video Art), The Smallest Girl Ate The Biggest Apple(Komedi) ve Welldone(Drama) olmak üzere 3 farklı kategoride yarışacak. Her kategorinin birincisi kırmızı elma kazanırken, tüm kategoriler arasında en başarılı bulunan film 1.000 Euro değerindeki Altın Elma ile ödüllendirilecek.
Engellilik, Çevrecilik, Ayrımcılık alanlarında çalışan Sivil Toplum Kuruluşları ise kendi açılarından duyarlı buldukları filmleri ödüllendirecekler.http://www.itsff.org

Hiç yorum yok: