18 Ocak 2011 Salı

Craig McDean

Craig McDean, 1964 İngiltere doğumlu, çarpıcı moda betimlemeleri ve portreleri ile ünlü olan bir fotoğrafçı ve film yapımcısı.
Kuzey İngiltere’de yaşarken, görüntülediği rock müzisyeni arkadaşları sayesinde fotoğrafçılığa merak saran Mc Dean, Londra’ya taşındı ve i-D ve The Face ile kendi anlaşmalarını yapmadan önce bir süre asistanlık yaptı.

1999’da, ilgiyle beklenen ve kısa mesafeli araba yarışları ile bu yarışlara ilgi duyan cemiyetle ilgili olan 'I Love Fast Cars' adlı ilk albümünü yayınladı.
2004’de, Steidl/Dangin tarafından ikinci kitabı ‘Lifescapes’ yayınlandı.Artık New York’ta yaşayan McDean, Dior, Gucci, Yves Saint Laurent, Armani, Estee Lauder ve Calvin Klein kampanyaları için fotoğraflar çekti.
Aynı zamanda W, American, French, Vogue İtalya ve İngiltere ve  Another Magazine gibi dergilerde fotoğrafları ile boy göstermeye devam ediyor.2008’de ICP'nin (International Center of Photography – Uluslararası Fotoğraf Merkezi) düzenlediği Infinity Award ödülünün sahibi oldu.
Bir moda fotoğrafçısı olmasına rağmen, McDean Björk, Madonna, NataliePortman, Justin Timberlake, Jennifer Aniston, Joaquin Phoenix, Hilary Swank, UmaThurman, Gael García Bernal, Rihanna ve Nicole Kidman gibi ünlülerin portrelerini fotoğrafladı.














Hiç yorum yok: