25 Ocak 2011 Salı

Retro Günlük

Erkek Stili, İngiliz tarzı bir simge kahverengi süet ayakkabı
Genel olarak, deri olanların takım elbiseye uygun olduğu söylensede ben, süet ayakkabınında takımlarda son derece şık durduğu düşüncesindeyim...ayrıca her renk pantolonla da giyilebilinir.
Kahverengi süet ayakkabı slip on yada oxford ayakkabı için bir standart Avrupa seçimidir.Bunların yanında chukka ve chelsea botlar her zaman modern ve klasik olarak daha çok göreceğiz.
Uzun yıllar boyunca  İngilizler için, bu ayakkabı adeta milleti temsil etmiştir.Tüm dünyada, İngilizlerin hala mavi gömlek ve kahverengi süet ayakkabı giymeleri ünlüdür.
Peki nasıl yaygınlaştı?
Kahverengi süet ayakkabıları ilk önce 1930'larda İngilizler de  Windsor Dükü tarafından giyilirdi.
Film yıldızı Cary Grant ve daha sonra, Terry Thomas bu ayakkabı trendini başlatanlardan oldu.
Mavi blazer, flaneller ve pringle kazaklar ile birlikte, tercih edilen ayakkabı olan kahverengi süetlerin satışları 1960 ve 1970'lerde yükseldi ve tavan yaptı.
İngiliz ordusu subayları sivil elbise içinde ve ülke çapında ve golf kulüpleri üyelerinin neredeyse tamamı bu ayakkabıları giymeye başaladı.

Günümüze geldiğimiz de ise erkekler alışverinde, renkli kıyafet ve ayakkabıları daha çok tercih ettiğini ve edeceğini görüyoruz.
Özellikle bu son dönemler de dünya markalarının gözlerini ülkemize diktiğini ve mağaza açmak için bir birleriyle de yarıştığını görüyoruz.

Hiç yorum yok: