26 Eylül 2010 Pazar

Diane von Furstenberg Istanbul


Diane von Furstenberg'in bu hafta Nişantaşı Brandroom mağazası içinde bir mono butiğinin açılşı için İstanbul'daydı.Ve bu açılış organizasyonunda Türkiye cemiyet hayatının önde gelen isimleride Diane ve butiğini görmek için oradaydı.Ve tabi bu organizasyonun başından beride bende ordaydım.
Dünyanın en iyi ve en çok tanınan modacılarından biri olmasına rağmen Diane inanılmaz cana yakın, sıcak, nezaketine ve inceliğine herkes hayran kaldı.

Yanına gelen herkesle kısada olsa konuşmaya çalışan ve ilgilenen, Diane umuyorum ki bizim ülkemizdeki ''moda tasarımcılarınada ve sanat icra eden kişilerede nezaket ve kibarlık anlamında örnek oluşturur.Malum ülke olarak kibirli ve egosu tavan yapmış insanlarla doluyuz.

Bu arada Diane Mağazasında mektup veren Türk’ü tasarımcı yaptı.DIANE von Furstenberg’in tasarımcılarından biri de Nazlı Soylu. Üç yıldır DVF için çalışan ve markanın şal tasarımlarını tek başına yapıyor.Furstenberg'le tanışma öyküsü aşagıda fotografının altında






Mağazasında mektup veren Türk’ü tasarımcı yaptı.DIANE von Furstenberg’in tasarımcılarından biri de Nazlı Soylu. Fürstenberg, üç yıldır DVF için çalışan ve markanın şal tasarımlarını tek başına yapan Nazlı Soylu ile tanışma öyküsünü ''Parsons’ta moda okuyan genç bir kız... Bir gün mağazamda alışveriş yaparken beni görüp seslendi. Elindeki mektubu bana verdi. Önce staj yaptı sonra desen tasarım asistanı oldu. Şimdi de 3 desen tasarımcımızdan biri ve şal tasarımlarımızdan sorumlu'' sözleriyle anlattı.
Nazlı Soylu’nun tasarımı üzerinde Kızkulesi figürü olan İstanbul yazan şallar koleksiyonda yerini çoktan almış.

Hiç yorum yok: