15 Ekim 2010 Cuma

Polyvore Yarışı Pelerin


Son iki haftadır havalar iyice soğumaya başladı. Yazlıklar kaldırıldı, kışlıklar yerleştirildi, eksiklerin envanteri yapıldı. Peki, hanginiz bu listeye PELERİN ekledi? Dikkat ettiniz mi bilmem, 2010-2011 Sonbahar-Kış defilelerinde hemen hemen her tasarımcı en az bir model tasarladı. Zaten bu trendin etki izlerini de Zara, Mango, ve Koton gibi markaların vitrinlerinde görebiliyoruz.

Bu sene pelerin modelleri o kadar farklı formatlarda geliyor ki, herkese uygun bir model bulmak çok kolay. Mesela kumaşlar yünlü, kürklü, deri, ipekten. Ayrıca kesimlerde de çok fazla seçeneğimiz var. Kollarımızı gizleyen, kollarımızı aradan çıkartabileceğimiz, trençkot kesimli, boğazlı, kısa, upuzun, vs. Renk seçimi de tabii ki bu sezonun hit rengi deve tüyü, siyah, ve griye ağırlık verilmiş.

Bu Trendi Nasil Uygulayabilirim?

Bence bu trend için kural yok.Nötr renkler ve kesimler seçtiğiniz sürece, her şekilde giyilebilir.Ama biz 3 karakterimizi pelerinle giydirip, tarzlarını anlatalım...


  • İstanbul topuklarımın altında kombini - trendlerin kadını, pelerinini sırtına geçirince kendini adeta bir moda kahramanı gibi hisseder. Pelerin, onun için ön planda olmalıdır. Sadeliği..
...kombiniyle onu günü kurtarmaya hazır kılar....
  • Dünya benim podyumum kombini -renkleri ve desenleri ihmal etmeyen kahramınımız, pelerinini sırtına taktığında, daha da bir salınarak yürür. Ama pelerinin ve kışın düz renkleri canını sıkmasın diye...
    • fuşya rengi elbisesi
    • zebra desenli kemeri ve ayakkabılarıyla
...kullanarak kişiliğinin canlılığını tekrardan bize ispatlar...
  • Hem çocuk yaparım, her kariyer kombini- bu kahramanımız aynı gün içinde toplantıdan toplantıya koşuşturması gerektiği için ve aynı zamanda çocukları arkadaşlarının doğum gününe yetiştirmesi gerektiği için pratik olmak onun için çok önemlidir. Bu yüzden pelerinin altına...
    • ipek bluzu
    • bol paça kaşmir pantalonu
    • burnu açık bootieleri (güne birazcık heyecan katmak için)

    ...kombinleyerek gün içinde kıyafetini bir daha düşünmek zorunda kalmaz...

    Pelerini nerden alabilirim?

    Tabiki ilk akla gelen yer Zara'dan. Mutlaka göz atın. Online alışveriş yapmayı tercih edenleriniz için aşağıdaki pelerin modellerini tavsiye ediyorum. Topshop, Asos, Mango ve Oxxo. Tabii Asos dışındakileri mağazalarda da bulabilirsiniz.

    NOT:Veeee bu trendi beğendiyseniz yarışmaya katılarak sizin için dikilecek PELERİNi kazanabilirsiniz. Yarışma detayları için TIKLAYIN!!!

    Hiç yorum yok: