1 Ekim 2010 Cuma

Kış'a Girmeden Ne Yapmalı ?

Kış'a Girmeden Ne Yapmalı ?

Evet kışa yavaş yavaş girdiğimiz bu günlerde herkesde bir bunalım hali gözüküyor.Yazın bitmesinin, havaların soğumasının vermiş olduğu bir kırıklık, üzüntü, yorgunluk, halsizlik, hiç bir şey yapmama isteği... daha bunun gibi bir çok belirti var.Sen anladın onu...

Peki ne yapmalı ?
Bu sorunun cevabı hiç de kolay değil gibi gözüküyor ve kişi kendine bu soruyu sorduğu zaman cevap bulmakda zorlanıyor.Aslında o kadarda zor değil !

Şehir hayatı o kadar yoruyorki insanları bazen kaçıp gidesi gelir.Zaten gün içersinde sorunlar ve hayat mücadelesi denen o şey yorgun düşürmüştür.Buna rağmen akşam dışarı çıkılır ve yine aynı yerlere gidilir.Peki neden yeni bir şeyler denemiyoruz.''Kentli hayatımı dünyalara değişmem'' diyenlerdenseniz, bu kış'a girmeden moralleri yükseltmek için değişmenin zamanıdır derim.

Ekoselileri, bahçıvan elbiselerinizi, anneannelerinizin çeyizindeki işlemeleri alın, hepsini birleştirin. Sepetinizi hazırlayın.Ve (uzun bir tatile çıkın demek isterdim ama çalıştığınız için bu mümkün değil) kısa bir piknik macerası yaşayın. :)
Doğal mekanlar her zaman daha çok enerji ve mutluluk verir insana... eminin bu size çok iyi gelecektir ve kışın gelişinin verdiği hüzünde yok olacaktır.

Peki Piknik'de Ne Giyilecek ?
Sofra ya da kurulama bezi temalı elbiseler, bluzlar, etekler yada bizzat sofra bezine sarılıp çıplak ayakla koşabilirsiniz.Ahşap topuklu sabolar, dolgu topuklu sandeletler.Mutfak önlükleri, bahçivan elbise ve pantolonlar.Hasır çanta ya da sepetler.Çiçek işlemelerle süslü giysi ve aksesuarlar.Boynunuza bağlamak ya da inek sağarken takmak için eşarplar. :)

Not:Bu hafta pikniğe çıkabilirsiniz ne kadar yağmurluda deseler bu hafta havalar güzel olacak, pikniğe çıkacak kimse yok diyorsanız da ben varım...


2 yorum:

Sezsel by Sezgi dedi ki...

AA aahh yorgunluk var gerçekten.Pıknıkte hamak ta bıraz uyku :))Pha biçilmez bir dinlenmeceee olur herhladee

Onur Çiçek dedi ki...

kesinlklee