10 Kasım 2010 Çarşamba

Obika Mozzarella Bar Kanyon'da

Dün akşam Kanyon'da ''Kanyon yeni yıldızını açıklıyor'' etkinliğinde Bedük konseri vardı ve Kanyon'un yeni yıldızı kim diye merak edenler Radyo Virgin'in cam stüdyosu karşıladı...Sabah erken saatlerden itibaren Geveze ve akşam da Bay J programlarını artık oradan yapacakmış.


Kanyon
üst katta yemek yiyecek yer bakarken bir de baktım karşımda Obika Mozzarella Bar. Bu ay içersinde de açılacakmış. İçeride hummalı bir hazırlık sürüyor. İtalya' ya giden birkaç arkadaşımdan adını duymuştum. Özellikle mozzarella barda birşeyler yemek için sabırsızlanıyorum.

Değişik tatları ve lezzetleri hep merak etmişimdir ve Mozzarella Bar'ıyla ün yapmış bu restoran nasıl bir yer diye biraz araştırdım...



Obika Mozzarella Bar
Kurucusu
İtalyan Silvio Ursini, Washington DC'deki Georgetown Üniversitesi'nden mezun olan ve dünyaca ünlü Bulgari markasında yaratıcı yönetmen olarak dünyayı dolaşmış. Ursini'de küresel bir bakış açısı ve duyarlılık var, ama ülkesinin geleneksel tatlarına da aşık bir insan. Bulgari için dünyayı geziyor ve Japonya'ya gidiyor. Oradaki sushi restoranlarındaki titizliğe, işin duygusuna, sunumuna ve o seromaniye hayran kalıyor.

İşte o anda şimşek çakıyor ve bizimde enfes tatlarımız var ama biz neden böyle sunmuyoruz diyor. ''Onların sushi'si bizimde mozzarellamız var'' diyerek iki kültürü biraraya getirerek kendi markasını kurmaya karar veriyor ve Bulgari'yi bırakıyor.

Daha sonra kafasındakilerini uygulamaya koyuyor ve İtalyan lezzetlerini Japon titizliğiyle ve stili ile sunan, bugün dünyanın en ünlü ve en iyi mozzarellalarını tadabileceğiniz Obika 'yı kuruyor.
Obika'da sadece mozzarella yok tabiki,
İtalyan mutfağına ve sadece Obika'ya özgü organik salatalar (özellikle domateslerinin harika olduğunu öğrendim), bufalo etleri, risottolar, sadece Türkiye'ye özel pizzaları, ve tabii ki Mozzarella Barı... birde şarapları da güzelmiş, yemekten sonra tatlı sevenleri unutmamışlar ve geleneksel tarifli tiremusu başta olmak üzere hiç bir yerde tatmadığınız tatlıları da menüde mevcut.


Sıcak, samimi, özen ve kalite düşkünlerine hitap edecek bir yer olacağını düşünüyorum şimdiden.
Unutmadan Obika Türkiye web sitesi de açılmış :) bir göz atın: www.obika.com.tr

1 yorum:

güler altan dedi ki...

vayyy süperrmişş ya aynen sabırsızlıkla bekliyelm.Bende duymustm mozzarellalarınıı :)