12 Şubat 2011 Cumartesi

Camille Cortet ''Hayvan Davranışları''

Art Galery köşemde bu ay Camille Cortet'i ağırlıyorum.
Eminim ki bir çok kişi tanımıyor.Zaten bu art galery köşemide pek ismi duyulmamış ama ilginç ve güzel işler yapan (hangi alanla ilgilendiklerinin önemi yok) tasarımcıları tanıtmak için yaptım.
Geçen ay ki ilk köşeme, ilk olduğu için ünlü moda fotograf sanatçısı Graig McDean konuk olmuştu.


Gelelim Camille Cortet'a...
Kendisi bir tasarımcı, hayvan davranışlarından ve doğadaki hayvan hareketlerini kıyafetlere uyarlıyor.Çok ilginç tasarımların ortaya çıktığını söyleyebilirim.
''Nasıl bir şey bu?'' diye merak edenler, kuş ve yılanı çok kullanıyor.Cortet, hayvanların doğada ki davranışlarını kullanarak yada onlardan esinlenerek onlara çok yakın ürünler tasarlıyor.Kendisinin deyimiyle, ''doğanın güzelliğini tasarımlara yasıtmak'' 


Cortet, bazı kuşların çiftleşme döneminde ses ve renklerini hatta vücut şekillerini değiştirdiğini  gözlemlemiş.Örnek olarak, cennet kuşları, renkli tüylerini çiftleşme zamanına kadar gizliyor ve çiftleşme sırasında karşısındakini etkilemek için çıkartıyormuş.
İşte bu harketleri erkekler için aşağıdaki aksesuarlara çevirmiş.Kumaş ve kağıttan farklı katmanlar ile yakalar tasarlamış.Tabiki süslü yakaları giymek cesaret gerektiriyor ama farklı olmayı sevenler ve dikkat çekmek isteyenler rahatlıkla kullanabilir.
Bu yakalarla göze batmamak  imkansız...


Yılanların derilerini bırakma döngüsünde ki deri şekillerini de bayanların o çok sevdikleri taytlara uyarlamış bence kötü de olmamış.













2 yorum:

Süeda Bilgin dedi ki...

kötü olmamış, iyi bile olmuş

Halktan Biri dedi ki...

Başarılı
http://prisonerofashion.blogspot.com/